23 januari 2018
Nieuws

Shutdown-perikelen in de VS

Momenteel is er in de VS veel te doen rond een zogenaamde “shutdown”. Afgelopen weekend begon een shutdown, waardoor veel onderdelen van de federale overheid gesloten werden. Inmiddels is de shutdown (voorlopig) weer voorbij. Het octrooi- en merkenbureau van de VS, het US Patent and Trademark Office (USPTO) meldde dat een shutdown (in ieder geval tijdelijk) geen invloed heeft op hun werkzaamheden.

Het USPTO heeft namelijk zelf de beschikking over de betaalde ambtelijke taksen van het afgelopen jaar, en kan hiermee haar werkzaamheden nog zeker een aantal weken bekostigen. De problemen van de Amerikaanse regering hebben dus op het ogenblik geen gevolgen voor uw Amerikaanse octrooi- en merkenaanvragen, ook niet bij een mogelijke hernieuwde shutdown in februari. Dit betekent ook dat aanvragers zich moeten blijven houden aan bestaande termijnen en dat verschuldigde betalingen op tijd moeten worden betaald.

Mocht er in geval van een nieuwe shutdown een einde komen aan de fondsen van het USPTO vóórdat de Amerikaanse regering weer op gang komt, krijgt u dat natuurlijk zo snel mogelijk van ons te horen.

Terug