21 april 2020
Nieuws

Finalisten Philips Innovation Award 2020 bekend

Op maandag 20 april zijn de finalisten van de Philips Innovation Award 2020 bekend geworden. Als gevolg van de Corona crisis vond de halve finale van de grootste innovatie ondernemerswedstrijd voor studenten dit jaar voor het eerst digitaal plaats. Arnold & Siedsma is sinds 2012 als Gold Partner verbonden aan de Philips Innovation Award en is – dit jaar in het bijzonder – ontzettend trots op de organisatie van de Philips Innovation Award. Dankzij enorme inspanningen en diverse last-minute aanpassingen in het programma zijn zij er in geslaagd om van de eerste virtuele halve finale een groot succes te maken.

Tijdens de online halve finales kregen 30 start-ups de gelegenheid hun ideeën virtueel te pitchen aan de jury. De start-ups zijn onderverdeeld in 2 categorieën: de Innovator League en de Rough Diamond League. Deze laatste categorie is speciaal voor teams die pas met hun idee aan de slag zijn gegaan en dus veelal nog niet beschikken over een compleet uitgewerkt business plan. Vanuit Arnold & Siedsma heeft octrooigemachtigde Raimond Haan deelgenomen als jurylid. 

De finalisten zijn maandag 20 april bekend geworden. De Innovators die zullen deelnemen aan de finale zijn Applied Drone Innovations, DeWarmte, Intense, Lalaland en Playground VR. Zij strijden om het prijzenpakket van €50.000,-. De Rough Diamonds die aan de finale zullen deelnemen, waarvan de winnaar €10.000,- in ontvangst mag nemen, zijn Lunal, Rock-n-Roo en Syntho.

Voorafgaand aan de finale wordt aan de finalisten aanvullende coaching aangeboden. Diverse partners adviseren de start-ups op hun specifieke vakgebied, en Paul van der Valk en Nicole van Roon zullen daarbij adviseren op het gebied van Intellectueel Eigendom.

Wij zijn ervan overtuigd dat de organisatie van de Philips Innovation Award ook voor de grote finale een innovatieve mogelijkheid zal vinden om deze doorgang te laten hebben, en wensen alle deelnemers alvast enorm veel succes toe!

Meer informatie over de Philips Innovation Award en de finalisten is te vinden op de website: www.phia.nl

Terug