11 mei 2017
Nieuws

GBM Works wint Philips Innovation Award 2017

Afgelopen maandag 8 mei heeft de finale van de Philips Innovation Award 2017 plaatsgevonden in de Rotterdamse Schouwburg. De avond werd geopend door Prins Constantijn die de deelnemende startups aanmoedigde en goede tips gaf over hoe innovatie om te zetten naar kansen in de markt. Arnold & Siedsma is trots om al vijf jaar als sponsor bij te dragen aan dit initiatief dat zowel innovatie als ondernemerschap stimuleert.

Tijdens de finale mochten de overgebleven acht finalisten in drie minuten hun ideeën pitchen aan een jury met als voorzitter de CEO van Philips, Frans van Houten. De juryleden keken vanuit verschillende invalshoeken naar de economische haalbaarheid van de ideeën, zoals de financierbaarheid, duurzaamheid, mogelijkheden voor scaling up et cetera. Frans van Houten gaf aan dat zijn aandacht voornamelijk uitging naar de mogelijkheden voor bescherming van de ideeën van de finalisten, een voorwaarde om het maximale rendement hieruit te kunnen halen. Dit kunnen wij natuurlijk alleen maar onderschrijven!

Winnaar van de Innovation Award met een prijs van 50,000 euro is geworden GBM Works die een nieuwe methode heeft ontwikkeld voor het installeren van windturbines op zee waarbij de geluidsoverlast, die schadelijk is voor het zeeleven, sterk wordt verminderd. De publieksprijs van de avond is gewonnen door Somnox die werken aan een non-medicinale oplossing voor slapeloosheid in de vorm van een zacht aanvoelende robot die je helpt in slaap te vallen. Tenslotte was er een prijs voor de beste jongere startup, de “Rough Diamond”, van 10,000 euro die is gewonnen door Levels Diagnostics die een tool hebben ontwikkeld waarmee men snel kan vaststellen of een ontsteking bacteriologisch of viraal van aard is. Hiermee kan het gebruik van antibiotica worden verminderd en kan er in ontwikkelingslanden sneller een diagnose worden gesteld.

Arnold & Siedsma is sinds 2012 sponsor van de Philips Innovation Award. Ook dit jaar hebben wij weer uitvoerig contact gehad met meerdere deelnemende teams en ze geadviseerd rondom de bescherming van hun Intellectueel Eigendom.

Terug