Alex Kamphuis MSc

Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Alex Kamphuis

Vakgebied:
Civiele techniek, werktuigbouw, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, machinebouw, mechatronica, software, thermodynamica


Profiel:
In 2016 is Alex gestart als octrooigemachtigde in opleiding bij Arnold & Siedsma. Inmiddels heeft hij in 2018 de proeve van bekwaamheid voor Nederlands octrooigemachtigde afgelegd. Inschrijving in het register volgt in 2019.

Intussen heeft Alex gewerkt voor klanten uit veel verschillende markten, variërend van wetenschappelijk georiënteerde engineering bureaus tot toeleveranciers van de auto-industrie. Alex heeft in teamverband zaken behartigd voor zowel eenmansuitvinders, mbk’ers als multinationals.

Voor zijn tijd als octrooigemachtigde in opleiding werkte hij als onderzoeker bij het German Aerospace Center (DLR) en als vennoot bij een studenten adviesbureau. Zijn afstudeeronderzoek bij de Multiscale Mechanics groep van de Universiteit Twente en de Granular Group van het DLR over niet-lineaire drukgolven in granulaire media omvatte onder meer simulaties en experimenten in een zwaartekrachtloze omgeving (paraboolvluchten).

Tijdens zijn studie heeft Alex gewerkt aan een diverse open source software pakketten waaronder een front-end voor een robotica framework wat een publicatie in een Springer boek heeft opgeleverd (Dec. 2016). Hierdoor heeft hij verder nog ervaring opgedaan met het gebruik van quadcopters in collaboratieve systemen, waarover ook zijn bacheloropdracht ging.


Anderen over Alex:
Snel, Slim, Enthousiast


CV

Werkverleden:
2016 - 2020: Octrooigemachtigde (i.o.) - proeve van bekwaamheid afgelegd in 2018 bij Arnold & Siedsma
2020-heden: Nederlands octrooigemachtigde bij Arnold & Siedsma

Opleiding:
Universiteit Twente, Advanced Technology (BSc.)
Universiteit Twente, Mechanical Engineering (MSc.)

Talen:
Nederlands, Engels

Nevenfuncties & lidmaatschappen:
Lid van de Orde voor Octrooigemachtigden
Voorzitter van de Jonge Orde


Publicaties:
Robin Hoogervorst, Cees Trouwborst, Alex Kamphuis and Matteo Fumagalli, VIKI – more than a GUI for ROS, Studies in Computational Intelligence, Volume 707
Alex Kamphuis¸ non-linear wave propagation in granular media – master thesis under profs. Luding and Sperl, https://www2.msm.ctw.utwente.nl/sluding/THESIS/MSc_Kamphuis.pdf


Telefoon: +31 53 431 97 22