Anson van Rooij MSc

Octrooigemachtigde in opleiding

Over Anson van Rooij

Vakgebied:
Computertechniek, ICT, software, telecommunicatie


Profiel:
Sinds 2019 is Anson in opleiding in de octrooipraktijk van Arnold & Siedsma in Eindhoven. Hij is actief op het gebied van de software en electrotechniek.

Eerder heeft Anson gewerkt als software-ontwikkelaar. Hij heeft zich bezig gehouden met het ontwikkelen van supervisory control-systemen (in de high-tech sector, onder andere lithografie), waarbij hij gebruik heeft gemaakt van model-based ontwikkeling en formele verificatie.

Anson’s studie-achtergrond ligt in de informatica, en zijn kennis op dat gebied omvat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van de software en computertechniek. Hij heeft zijn kennis over deze onderwerpen ook altijd graag op anderen overgedragen, bijvoorbeeld als student-assistent en bijlesdocent. Daarnaast heeft hij uitgebreid vakken gevolgd op het vlak van wijsbegeerte.

Door een combinatie van oprechte interesse en een kritisch blik komt Anson snel tot nieuwe inzichten. Hij heeft een goed gevoel voor nauwkeurig taalgebruik. Door zijn ervaring met het lesgeven, en later binnen complexe organisaties, werkt hij prettig samen met verschillende partners, ongeacht hun persoonlijke en inhoudelijke achtergrond.


Anderen over Anson:
Brede interesse, zorgvuldig, oog voor detail


CV

Werkverleden:
2015 - 2019: Software Engineer bij Sioux Technologies (detachering, met het zwaartepunt op embedded software)
2016 - 2019: (gedetacheerd via Sioux) Design Engineer bij ASML (lithografie)
2019 - heden: Octrooigemachtigde (i.o.) bij Arnold & Siedsma

Opleidingen:
Technische Universiteit Eindhoven, BSc Technische Informatica
Technische Universiteit Eindhoven, MSc Computer Science & Engineering

Talen:
Nederlands, Engels, Duits (leesvaardig), Frans (leesvaardig)


Telefoon: +31 40 2329050