dr. ir. Bart Jacobs

Partner, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Bart Jacobs

Vakgebied:
Computertechniek, elektrotechniek, fysica, werktuigbouwkunde


Profiel:
Voordat Bart bij Arnold & Siedsma aan de slag ging, deed hij eerst veel researchervaring op bij laboratoria van grote technische ondernemingen. Zo werkte hij onder meer voor Philips Semiconductors/NXP Semiconductors aan het ontwerp van RF front-end modules voor mobiele telefoons.
Door zijn industriële ervaring kan hij een uitstekende vertaalslag maken tussen de theorie en de praktijk van technische uitvindingen, en vormt hij een deskundig klankbord voor vragen op dat vlak.
Bij Arnold & Siedsma is Bart verantwoordelijk voor verleningsprocedures van octrooien op het gebied van elektrotechniek, fysica en werktuigbouwkunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in het octrooieren van uitvindingen in de hoogfrequente elektronica, halfgeleiderfysica, halfgeleider fabricageprocessen, en telecommunicatie. Verder heeft Bart een ruime ervaring in het opstellen van werktuigbouwkundige aanvragen.
Het uitdagende aan het vakgebied van octrooigemachtigde vindt Bart de combinatie van techniek, recht en taalkunde. Hierbij speelt logica een grote rol. Hij vindt het een uitdaging om samen met de klant de essentie van de uitvinding te doorgronden om zo het idee optimaal te kunnen beschermen.


CV

Werkverleden:
2003-2005:          RF development engineer, Philips Semiconductors/NXP
2005-2006:          Teamleader, Philips Semiconductors/NXP
2006-2007:          Development Group leader, Philips Semiconductors/NXP
2007-heden:        Octrooigemachtigde, Arnold & Siedsma (kantoor Nijmegen)
2016- juli 2017:    Associate Partner, Arnold & Siedsma
juli 2017 - heden: Partner, Arnold & Siedsma

Opleiding:
Technische Universiteit Eindhoven, Elektrotechniek en technische natuurkunde

Talen:
Nederlands, Engels, Duits, Frans


Telefoon: +31 40 232 90 50