drs. Joop Elzas

Partner, Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde

Over Joop Elzas

 


Profiel:
Joop is in 1983 afgestudeerd in de chemie met als bijvak informatica. Na zijn afstuderen was hij werkzaam op een octrooibureau waar hij zowel octrooiwerk als merkenwerk verrichtte. Doordat de merkenpraktijk onder zijn leiding fors in omvang groeide, was de keuze om zich  fulltime met merkbescherming te gaan bezig houden snel gemaakt. Na eerst leiding gegeven te hebben aan de merkenafdeling van een tweetal octrooibureaus, heeft Joop daarna jarenlang een eigen merkenbureau gerund (Elzas Noordzij). Sinds 2012 is Joop als partner verbonden aan Arnold & Siedsma en verantwoordelijk voor de merkenafdeling van het kantoor in Amsterdam.

Joop vindt het niveau van dienstverlening net zo belangrijk als de inhoud van de zaken zelf. Natuurlijk moeten de zaken juridisch perfect in orde zijn, maar de cliënt moet ook weten dat je altijd direct aandacht geeft aan iedere zaak, de cliënt zo volledig mogelijk informeert over iedere aangelegenheid, en laat weten welke mogelijkheden er zijn. Joop ziet het als zijn taak om de cliënt te begeleiden en te adviseren. Iedere e-mail wordt door Joop binnen 24 uur beantwoord. Voor iedere cliënt hoopt Joop een ‘trusted adviser’ te zijn.

Digitaal profiel:
http://mensenachterhetnieuws.nl/joop-elzas


WTR1000 over Joop:
At the heart of the operation is Joop Elzas. “When it comes to handling matters efficiently, at a reasonable cost and with excellent results, Elzas ticks all three boxes. A sharp, strategic thinker who really stands out in the more complex trademark cases, he is indeed one of the very best around.”


CV

Werkverleden
1983-1994: Merkengemachtigde, partner (vanaf 1989) bij Polak & Charlouis
1995-2000: Merkengemachtigde, partner bij EP&C
2000-2012: Merkengemachtigde, partner bij Elzas Noordzij
2012-heden: Merkengemachtigde, partner bij Arnold & Siedsma

Opleiding:
Vrije Universiteit Amsterdam, Chemie
Vakopleiding merken- en modellengemachtigde

Talen:
Nederlands, Engels

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Joop is lid van BMM en INTA en is jaren lang actief geweest in verschillende comités van INTA. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursfuncties buiten het merkenwerk.


Telefoon: +31 20 301 35 00