drs. Joop Elzas

Partner, Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde

Over Joop Elzas

Opleiding:
Vrije Universiteit Amsterdam, Chemie
Vakopleiding merken- en modellengemachtigde


Profiel:
Joop is in 1983 afgestudeerd in de chemie met als bijvak informatica. Na zijn afstuderen was hij werkzaam op een octrooibureau waar hij zowel octrooiwerk als merkenwerk verrichtte. Doordat de merkenpraktijk onder zijn leiding fors in omvang groeide, was de keuze om zich  fulltime met merkbescherming te gaan bezig houden snel gemaakt. Na eerst leiding gegeven te hebben aan de merkenafdeling van een tweetal octrooibureaus, heeft Joop daarna jarenlang een eigen merkenbureau gerund (Elzas Noordzij). Sinds 2012 is Joop verbonden aan Arnold & Siedsma en verantwoordelijk voor de merkenafdeling van het kantoor in Amsterdam.

Joop vindt het niveau van dienstverlening net zo belangrijk als de inhoud van de zaken zelf. Natuurlijk moeten de zaken juridisch perfect in orde zijn, maar de cliënt moet ook weten dat je altijd direct aandacht geeft aan iedere zaak, de cliënt zo volledig mogelijk informeert over iedere aangelegenheid, en laat weten welke mogelijkheden er zijn. Joop ziet het als zijn taak om de cliënt te begeleiden en te adviseren. Communicatie met de cliënt acht Joop heel belangrijk, hij is dan ook altijd bereikbaar.

Digitaal profiel:
http://mensenachterhetnieuws.nl/joop-elzas


Anderen over Joop:
Service gericht, analytisch, communicatief ingesteld, een enorme hekel aan een zaak verliezen


CV

Werkverleden
1983-2012:   Merkengemachtigde en hoofd merkenafdeling bij diverse octrooi- en merkenbureaus
2012-heden: Merkengemachtigde bij Arnold & Siedsma in Amsterdam

Talen:
Nederlands, Engels, Duits, Hebreeuws

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Joop is lid van BMM en INTA en is jaren lang actief geweest in verschillende comités van INTA. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursfuncties buiten het merkenwerk.


Telefoon: +31 20 301 35 00