drs. Kolja Adamczyk

Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Kolja Adamczyk

Vakgebied:
Materiaalkunde, Polymeer Technologie, Print Systemen, Microfabricage, Mechanische Transport Systemen, Microsysteem technologie, Mechatronica, procestechnologie, biotechnologie & food.


Profiel:
Kolja Adamczyk heeft een loopbaan doorlopen in de industrie en heeft bewezen expertise in research en produkt ontwikkeling. Vervolgens is hij intern “gespot” als iemand met talent voor octrooigemachtigde.

Na uitgebreide ervaring bij een printer fabrikant met IP in zowel materiaal technologie, coat technologie, print technologie, zoals 3D printing, als ook mechanica heeft hij de overstap gemaakt naar het advies vak bij Arnold & Siedsma.

Zijn expertise strekt zich zowel over de gebieden van Invention Harvesting en Octrooi strategie als ook IP portfolio management en, in algemene zin, hoe de eigen kennis van het bedrijf optimaal te beschermen en in te zetten voor commercieel succes. Ook het bepalen van Freedom-to-operate behoort tot zijn expertise.

Kolja is gedreven de klant helder te adviseren en maximaal te ondersteunen in zijn IP beleid voor elke type uitvinding. Hij heeft een ervaring in zowel materiaalkunde, zoals polymeer toepassingen en coat technieken, in microfabricage, zoals MEMS-technologie, als ook in mechanica, zoals transport systemen en mechatronica. Met zijn gedegen kijk op deze technologieën heeft hij ook een breder scala aan juridische tooling ontwikkeld om voor de klant de maximale IP bescherming te realiseren.

Als Europees octrooigemachtigde heeft hij mede door zijn industriële achtergrond brede ervaring met Research & Development en de juridische en bedrijfseconomische aspecten van de te voeren octrooi strategie.

Zijn achternaam mag misschien anders doen vermoeden, Kolja is geboren in Nederland en native speaker van de Nederlandse taal.


CV

Opleiding:
Rijks Universiteit Groningen, Polymeerchemie

Talen:
Nederlands, Engels, Duits


Telefoon: +31 24 397 85 38