drs. Petri van Someren

Partner, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Petri van Someren

Vakgebied:
biotechnologie, chemie, farmacie en geneesmiddelenindustrie, levensmiddelen en voedingsindustrie, medische technologie, plantenveredeling


Profiel:
Petri vindt het een uitdaging om samen met een cliënt niet alleen de octrooitechnische kanten van een octrooiportefeuille te verzorgen maar ook strategisch mee te denken over het verder ontwikkelen en uitbreiden daarvan. Ze heeft een bijzondere specialisatie in plantenbiotechnologie, in het bijzonder plantenveredeling. Zij was betrokken bij een aantal complexe grensoverschrijdende inbreukzaken in internationale geschillen en oppositiezaken bij het Europees Octrooibureau, zelfs tot aan de Grote Kamer van Beroep (G2/04).

Petri studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en specialiseerde zich in de moleculaire biologie, biochemie en interne geneeskunde. Sinds haar aanstelling bij Arnold & Siedsma in 1989, deed zij veel ervaring op in verleningsprocedures, opposities en beroepsprocedures bij het Europees Octrooibureau op het gebied van de biotechnologie, farmacie, voedingsmiddelentechnologie, milieutechnologie, medische wetenschappen, diagnostica, contraceptiva en plantenveredeling.

Petri is bij een aantal cliënten al vanaf het begin betrokken bij het opbouwen en beheren van hun octrooiportefeuille. Ze heeft daarvoor intensief contact met afdelingen Research & Development en het management. Zij bepaalt op basis daarvan mede de octrooistrategie van een bedrijf.


Anderen over Petri:
Creatief, duidelijk, proactief


CV

Werkverleden:
1989: octrooigemachtigde Arnold & Siedsma
1993: Europees gemachtigde

Opleiding:
Radboud Universiteit Nijmegen, biologie

Talen:
Nederlands, Engels, Duits, Frans

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Petri is CEIPI tutor bij de EQE voorbereidingscursussen in Straatsburg en verzorgt een werkcollege voor de Nederlandse opleiding tot octrooigemachtigde. Tevens corrigeert zij elk jaar een van de examens praktische vaardigheden uit de Nederlandse opleiding. Petri is lid van epi, AIPPI, de Nederlands Biotechnologische Vereniging en is reporter voor Kluwer EU Patent Cases.

Petri is lid van Rotary Club Rijk van Nijmegen.


Telefoon: +31 24 397 85 38