ir. Paul Hylarides

Partner, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Paul Hylarides

Vakgebied:
Computertechniek, elektrotechniek, fysica, medische technologie, werktuigbouwkunde


Profiel:
Als Europees octrooigemachtigde is hij van mening dat een advies niet alleen vanuit een technisch en juridisch standpunt uitstekend moet zijn, maar dat ook de bedrijfseconomische aspecten niet mogen worden vergeten. Adviezen dienen immers voor de cliënt ook commercieel bruikbaar te zijn.

Paul houdt zich voornamelijk bezig met het beschermen van uitvindingen op het gebied van fysica en elektrotechniek. Hij heeft specifieke expertise op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, software, medische toepassingen, optica, seismic data processing, nanotechnologie (inclusief micro-fluïduminrichtingen en halfgeleiders) en mechanica.

Daarnaast heeft Paul veel ervaring met het voeren van oppositieprocedures bij het Europees Octrooibureau om een octrooi te verdedigen of nietig te laten verklaren. Hij is bijzonder sterk in het voeren van mondelinge hoorzittingen. Met grote overtuigingskracht heeft hij in meerdere nationale en internationale zaken successen geboekt, onder andere door de afwijzing van een octrooiaanvraag te voorkomen.

Paul begon zijn carrière als octrooigemachtigde in 1996 bij Arnold & Siedsma, waar hij tot 2007 als Europees octrooigemachtigde werkte. Tussen 2007 en 2010 was hij partner bij een ander internationaal octrooibureau, om daarna als partner terug te keren bij Arnold & Siedsma. In dat jaar opende Paul een nieuwe vestiging in Eindhoven - traditioneel het centrum van de Nederlandse maakindustrie en intussen ook bekend als Europese hightechregio - om het groeiende aantal cliënten in Zuid-Nederland optimaal te kunnen bedienen. Sinds 2015 is hij voorzitter van het dagelijks bestuur van Arnold & Siedsma.


CV

Werkverleden:
1991-1996:   Ingenieur electro-akoestiek, Lichtveld Buis & Partners
1996-1999:   Octrooigemachtigde trainee bij Arnold + Siedsma (kantoor Utrecht)
1999:            Nederlands octrooigemachtigde
1996-2007:   Octrooigemachtigde bij Arnold + Siedsma (kantoren Utrecht, Nijmegen, Breda)
2007-2010:   Partner bij Nederlandsch Octrooibureau (kantoor Eindhoven)
2010-heden: Partner bij Arnold & Siedsma (kantoor Eindhoven)
2015-2019: Managing partner bij Arnold & Siedsma

Opleiding:
Technische Universiteit Delft, Technische natuurkunde.
Erasmus Universiteit Rotterdam, Economie

Talen:
Nederlands, Engels, Duits, Frans

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Lidmaatschap AIPPI, FICPI, EPI
Lid van European Qualifying Examination Committee "opposition" of the European Patent Office
Starterslift, organisatie voor de hulp aan startende ondernemers, met name technostarters: http://www.starterslift.nl/goede-buren/arnold-siedsma-octrooibureau.html
Lid Rotary


Telefoon: +31 40 232 90 50