ir. Raimond Haan

Associate partner, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Raimond Haan

Vakgebied:
Werktuigbouwkunde, transport, vliegtuigindustrie, civiele techniek, machinebouw, procestechnologie, tuinbouw, consumentenbranche, energie en voedselverwerkingsmachines.


Opleiding:
Technische Universiteit Eindhoven, Werktuigbouwkunde


Profiel:
Raimond kwam als (particulier) uitvinder voor het eerst in aanraking met de fascinerende wereld van het intellectueel eigendom. Hij zit nu aan de andere kant van de tafel als adviseur, waar deze achtergrond door hem als zeer waardevol wordt ervaren. Als octrooigemachtigde kan hij zich daardoor goed identificeren met zijn cliënten, en weet hij hoe complex octrooiprocedures kunnen worden ervaren. Raimond houdt daarom de lijnen met zijn cliënten het liefst zo kort mogelijk, en streeft naar duidelijke communicatie. “Your innovation is my motivation!”, is zijn motto.

Bij Arnold & Siedsma houdt Raimond zich als werktuigbouwkundig ingenieur voornamelijk bezig met uitvindingen op het gebied van machinebouw, automobiel- en vliegtuigindustrie.

Hij was intensief betrokken bij meerdere oppositieprocedures, waaronder een groot aantal voor een grote Amerikaanse vliegtuigfabrikant. Maar ook voor oer-Hollandse uitvindingen zorgt hij voor de beste bescherming. Zoals voor de meest succesvolle elektrische fiets van Nederlandse bodem en typische Nederlandse civieltechnische weg- en waterbouwproblematiek zoals putdeksels, gemalen en sluizen. Een bekend consumentenproduct waarvoor Raimond de bescherming regelde, is een revolutionaire paraplu die windkracht 10 gemakkelijk doorstaat. Ook behartigt Raimond de bescherming van een Nederlandse machinefabriek die een wereldspeler is op het gebied van de baksteenindustrie.


Anderen over Raimond:
Open, nieuwsgierig, directe communicatie, doelgericht, perfectionistisch, persoonlijk.


CV

Talen:
Nederlands, Engels, Duits

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Orde van Octrooigemachtigden; The Institute of Professional Representatives before the European Patent Office (epi); en Intellectual Property Owners Association (IPO).


Publicaties:
Wetenschappelijke publicatie over het onderwerp van Raimond’s afstudeerproject: Pre-Crash System Design and Evaluation using PRESCAN, VEHIL and MADYMO - In Proc. of the 11th World Congress on Intelligent Transport Systems and Services (ITS), S. Toyoda, editor, Nagoya, Japan, October 18-22, 2004, p. 1-8, ISBN: 4-9902236-0-8


Telefoon: +31 76 521 49 36