mr. drs. Arjen Hooiveld

Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Partner

Over Arjen Hooiveld

Vakgebied:
Computertechniek, fysica, medische technologie, werktuigbouwkunde


Opleiding:
Universiteit van Amsterdam, wis- en natuurkunde.
Open Universiteit, Nederlands recht


Profiel:
Hij is als octrooigemachtigde bij Philips opgeleid en start in 1986 een octrooipraktijk bij het internationale advocatenkantoor Trenité Van Doorne. In 1997 richt hij de Amsterdamse vestiging van Arnold & Siedsma op.

Arjen behandelt voor nationale en internationale cliënten octrooiaanvragen, voornamelijk op het gebied van "automotive", "steppers" en "scanners" voor de productie van halfgeleiders, landbouwwerktuigen, verpakkingen, land- en tuinbouwkassen, optische apparatuur en betonproducten. Ook verdedigt hij verleende octrooien in oppositie- en beroepsprocedures voor voornamelijk de Europese Octrooiraad. Daarnaast heeft Arjen zich gespecialiseerd in zogenaamde herstelzaken. Op basis daarvan is het mogelijk, dat een per vergissing vervallen octrooi weer van kracht wordt.
Arjen biedt nationale en internationale cliënten ‘no-nonsense’ dienstverlening op octrooigebied. Zowel in preventieve zin (advies) als curatieve zin (procedures). In zijn praktijk is sprake van persoonlijke service zonder omhaal. Helderheid in werkwijze en honorering, in combinatie met grote persoonlijke betrokkenheid, zijn de ingrediënten die bij Arjen tot optimale resultaten leiden.


Anderen over Arjen:
Kritisch en gedreven met gevoel voor humor.


CV

Werkverleden:
1984-1986:   octrooigemachtigde in opleiding bij Philips
1986-1997:   octrooigemachtigde bij Trenité (partner 1991-1997)
1997-heden: octrooigemachtigde en partner bij Arnold & Siedsma

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Orde van Octrooigemachtigden; EPI; AIPPI; UNION; LES; BMM; Voorzitter Raad van Toezicht; member Disciplinary Committee.


Telefoon: +31 20 644 40 00