mr. Marlies Wiegerinck

IE advocaat

Over Marlies Wiegerinck


Profiel:
Marlies maakt sinds 2008 deel uit van het team van Arnold & Siedsma. Zij heeft zich gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht in de breedste zin van het woord. Marlies is afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen in 2007 met Intellectueel Eigendomsrecht als afstudeerrichting.

Samen met de octrooi- en merkengemachtigden vormt Marlies een goed team dat elkaar versterkt. Door middel van korte lijnen weet de cliënt snel waar hij aan toe is. Zo liet een cliënte via de octrooigemachtigde van Arnold & Siedsma voor een nieuw product een Nederlands octrooi registreren, de merkengemachtigde van Arnold & Siedsma verzorgde de Benelux Merkregistraties en om snel de markt te kunnen benaderen stelde Marlies voor deze cliënte een licentieovereenkomst en intentieverklaring op en adviseerde hen over de algemene voorwaarden. In de overeenkomst werd rekening gehouden met het feit dat het octrooi en de merken zich nog in de depotfase bevonden. Intern houden de collega's elkaar op de hoogte van de status van het octrooi en de merken ten behoeve van de inhoud van de licentieovereenkomst. Zodoende kunnen binnen Arnold & Siedsma snel de juiste stappen worden gezet om de concurrentie een stap voor te blijven.


Anderen over Marlies:
Enthousiast, betrokken, doelgericht


CV

Werkverleden:
2007 - 2008:   International Accountmanager voor een internationale financiële onderneming
2008 - heden: Advocaat bij Arnold & Siedsma

Opleiding:
Universiteit Groningen en Université de Poitiers, Rechten

Talen:
Nederlands, Engels, Frans

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Marlies is lid van de Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht (‘BMM’) en is lid van de Wetgevingscommissie van de BMM.


Publicaties:

Ten tijde van haar studentstage op de sectie IP/ Corporate Litigation bij Clifford Chance heeft Marlies meegeholpen aan een artikel over de nieuwe Verordening Geneesmiddelen voor Geavanceerde Therapie.

Marlies schreef samen met haar kantoorgenoot Bartosz Sujecki een kort commentaar bij het wetsvoorstel ter wijziging van de exhibitieplicht. Het voorstel heeft als doel het bestaande recht op inzage, afschrift of uittreksel te verruimen.
http://www.boek9.nl/index.php?//Wijziging+van+de+exhibitieplicht+////26762/

Samen met Michiel Rijsdijk behaalde Marlies een positief resultaat voor de cliënt in deze zaak over parallelimport.
http://www.boek9.nl/index.php?//De+ultieme+voeding////25028/

Publicatie geplaatst in het Nederlands Tijdschrift voor Europees Recht (nr. 2 februari 2012, p. 66-74): De Anti-Piraterij Verordening: grenzen aan de maatregelen bij de grens

In de jaarlijkse editie van de World Intellectual Property Review geeft Marlies samen met haar collega Michiel Rijsdijk een overzicht van de verschillende vormen van bescherming van intellectueel eigendom in Nederland.

Bijdrage van mr. M.W. Wiegerinck in Groninger Zekerheid, Liber Amicorum Wim Reehuis, onder redactie van F.J. Beekhoven van den Boezem, G. Bergervoet en F. Verstijlen. Deventer: Kluwer 2014, p. 481-488


Telefoon: +31 20 333 14 33