mr. Michiel Rijsdijk

Partner, IE advocaat

Over Michiel Rijsdijk

Opleiding:
Universiteit van Amsterdam, Rechten


Profiel:
Michiel heeft een uitstekende reputatie op het gebied van merken- en octrooizaken. Hij heeft grote (inter)nationale octrooiprocedures gevoerd en was bij bekende merkenrechtzaken als advocaat betrokken.
De praktijk van Michiel bestaat hoofdzakelijk uit procederen op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, waarvan internationale octrooi- en merkenprocedures onderdeel uitmaken. Naast zijn procespraktijk, geeft Michiel advies over zaken op het gebied van intellectueel eigendom en houdt hij zich bezig met het opstellen van contracten.

Dankzij zijn werk voor diverse gerenommeerde autofabrikanten waaronder Porsche en Ferrari is Michiel daarnaast bij uitstek ervaren en deskundig op het gebied van de automobielindustrie.

Michiel is actief lid van het INTA anti-counterfeit team en het MARQUES regulatory team. Hij is de correspondent Benelux voor de The Trademark Reporter en een van de oprichters van boek9.nl.


Anderen over Michiel:
Michiel is een vakman op IE-gebied die met zijn pragmatische en doortastende aanpak het beste voor zijn clienten uit een zaak weet te halen.


CV

Werkverleden:
Michiel begon zijn loopbaan in de advocatuur bij Arnold & Siedsma dat van oudsher zich in het bijzonder richt op het octrooirecht. Vervolgens werkte hij vijf jaar bij Van der Steenhoven Advocaten als IE-advocaat om eind 2007 met drie compagnons zijn eigen kantoor te beginnen. In 2010 fuseerde dit kantoor met Arnold & Siedsma, waar hij terugkeerde als partner.

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Michiel is medeoprichter en redacteur van www.boek9.nl. Hij is lid van de International Association for the Protection of Intellectual Property (AIPPI), Licensing Executive Society (LES), Benelux Vereniging voor Merken en Modellenrecht (BMM) en De Vereniging voor Auteursrecht (VvA). Op dit moment is hij actief lid van het regulatory team van de Association of European Trademark Owners (MARQUES) en van het anti-counterfeit committee van de International Trademark Association (INTA). Daarnaast geeft hij lezingen en publiceert regelmatig.


Publicaties:
In de jaarlijkse editie van de World Intellectual Property Review geeft Michiel, soms samen met zijn collega Marlies Wiegerinck, een overzicht van de verschillende vormen van bescherming van intellectueel eigendom in Nederland.

WIPR 2016 Sep-Oct, Brilliant ideas and inventive step

WIPR 2016 Jul-Aug, Copyright and card games

WIPR 2016 May-Jun, The challenges of invalidating design rights

WIPR 2016 Mar-Apr, Walking the walk on claims of infringement

WIPR 2016 Jan-Feb, Novartis v Sun Pharmaceutical - a battle over second medical use patents
 
Archief 2015: publicaties in WIPR
 
The Intellectual Property Review, 2014 July
 
Archief 2014: 6 publicaties in WIPR
 
Archief 2013: 6 publicaties in WIPR
 
Archief 2012: 3 publicaties in WIPR
 
Archief 2011: 6 publicaties in WIPR
 
Archief 2010: 7 publicaties in WIPR
 
Archief 2010: 2 publicaties in Word Trademark Review
 
Archief 2010: 1 publicatie in Copyright-Litigation
 
Archief 2009: 3 publicaties in WIPR


Telefoon: +31 20 333 14 33